Wordt digitaal het nieuwe normaal?

Blogs
De nieuwe digitale wereld?
De nieuwe digitale wereld?

Het nieuwe normaal, is deze tijd al aangebroken? Of zijn we die fase alweer voorbij? Of moet het nieuwe normaal nog intrede doen?

Wat betekent normaal eigenlijk? Volgens de Encyclopedie betekent het ‘datgene wat door de meeste mensen geaccepteerd wordt of dat wat de meeste mensen doen’. En als er iets is wat de meeste mensen accepteren en doen, is dat wel het digitaliseren van zo’n beetje alles. Een steeds groter deel van ons leven en werk verloopt via de digitale weg en heeft steeds vaker de voorkeur bij inwoners en ondernemers. De pandemie deed daar nog een schepje bovenop. We zijn digitaler dan ooit.

Datzelfde geldt voor de zorg. Zorg is misschien wel de belangrijkste sector van Nederland. Zorg gaat over mensen. Zorg speelt in ieders leven een belangrijke rol, van geboortezorg tot ouderenzorg, van de zorg voor onze kinderen, onszelf en voor onze ouders. Digitalisering is hierin onmisbaar. Ondanks dat dit al een lange tijd gaande is, krijgt ook het digitaliseren van de zorg door de pandemie een flinke duw in de rug. Als het enigszins kan, wordt het ‘digital first’. Denk maar aan het op afstand monitoren van vitale functies, behandelen via beeldbellen en zelfdiagnoses via applicaties.

Eén ding is zeker: digitalisering is onlosmakelijk verbonden met het nieuwe normaal.

Digitalisering in de Zorg

Van virtual reality, robotisering en laserbehandelingen tot knuffelarmen, slimme camera’s en applicaties: digitalisering in de zorg is overal. Naar verwachting neemt het de komende jaren nog meer toe. In onze special die wij 18 februari uitgeven, brengen wij dit graag onder de aandacht. Zo weten de inwoners uit de regio welke digitale mogelijkheden de zorg voor hen te bieden heeft. Nu óf in de toekomst. Voor henzelf of voor een familielid, vriend(in) of de buurman. Wat is jouw boodschap voor onze lezers? Wat kan jij voor hen betekenen op het gebied van gezondheidszorg? Hoe communiceer jij met je cliënten en hun omgeving? Maak je gebruik van een applicatie? Softwareprogramma’s? Deel het met ons!