Duurzaamheid en de toekomst van jouw regio

Blogs
Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzaamheid is een positieve trend in de maatschappij. Dit geldt op allerlei vlakken. Afvalscheiding gaat steeds verder, vermindering van koopgedrag wordt gepromoot en bedrijven richten zich op duurzaam ondernemen.

Nu is duurzaamheid ook hét containerbegrip van deze tijd. Als je de marketinggoeroes moet geloven dan kan je zelfs duurzaam tanken, duurzaam vlees eten en duurzame fast fashion kopen. Maar hoe ziet een écht duurzame wereld eruit?

Duurzaamheid draait met name om “onze gedeelde toekomst”!

Iedereen kan voor zichzelf bedenken wat zij hierin kunnen en willen doen. Wat volgens ons van belang is, is de bewustwording van de dingen die je doet en wat de mogelijke gevolgen zijn voor jouw regio en de toekomst van jouw regio: ‘3 eenvoudige tips waarmee je jouw bedrijf kan verduurzamen’

1. Koop lokaal

Kijk goed rond in je eigen omgeving als het gaat om het verduurzamen van je bedrijfsproces. Koop bij lokale producenten en houd de keten zo kort mogelijk. Je vermindert daarmee de CO2-uitstoot die tijdens het transport wordt uitgestoten.

2. Kies duurzame partners

Door samen te werken met bijvoorbeeld sociale instellingen kun je je bedrijfsproces nog duurzamer maken. Zij werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De keuze voor soortgelijke duurzame partners biedt ondernemers de kans om zowel een bijdrage te leveren aan sociaal ondernemerschap als aan duurzaamheid: twee vliegen in 1 klap.

3. Plan in fases

Duurzame stappen neem je meestal niet allemaal tegelijk. Dat kan ook niet, want de investering daarvoor is veel te groot. Maak daarom een meerjarenplan waarin je beschrijft wanneer je welke duurzame stappen neemt.