De promotievideo: jouw bedrijf op de kaart zetten

Blogs
Bedrijfsvideo
Bedrijfsvideo

Wij spreken regelmatig met ondernemers over de vraag ‘hoe zet ik mijn bedrijf goed op de kaart.’ Wij als mediaspecialisten proberen dan als eerste te achterhalen welke doelgroepen zij willen bereiken. De volgende stap is waar deze doelgroep zich bevindt en hoe deze doelgroep graag aangesproken wil worden. Eén van de oplossingen die razendsnel toeneemt is de inzet van een promotievideo. Het is de toekomst, en is ook vandaag de dag erg relevant. Daarnaast is een video jaren inzetbaar.

 

Wij hebben een aantal voordelen en tips op een rijtje gezet, waarom jouw bedrijf ook gebruik kan maken van een promotievideo.

Voordelen:

1. Een promotievideo is erg dynamisch en fijn om naar te kijken.

2. Beeld en geluid versterkt het verhaal dat je wilt vertellen.

3. Een promotievideo trekt de aandacht en tegelijkertijd onderscheid je jouw bedrijf van je concurrenten. Daardoor weet jouw doelgroep duidelijk wie jij bent en waar jouw bedrijf voor staat.

4. Door de video in te zetten op sociaal media, vergroot de online bekendheid van jouw onderneming en heb je gratis promotie.

 Tips:

1. Goede voorbereiding is key! Hoe sterker het videoscript, hoe krachtiger het eindproduct.Houdt je promotievideo kort en krachtig. Tegenwoordig hebben wij mensen een korte aandacht spanne. De eerste 20 seconden zijn het belangrijkste, want dan bepaald de kijker of het de moeite waard is om verder te kijken.

2. Richt de video op de doelgroep, niet op het bedrijf. De kijker van een promotievideo wil graag weten hoe jij een oplossing kunt geven, voor zijn of haar probleem.

3. Maak in de promotievideo gebruik van storytelling. Op deze manier raak je de emoties van de kijker en komt de boodschap beter binnen.Door een video op jouw website te plaatsen verhoogt de bezoekduur van de website. Daardoor komt jouwwebsite hoger in de zoekresultaten.

Wil jij jouw bedrijf op de kaart zetten? Leuk! Mail of bel ons dan nu via: 

0515 745 005 of info@grootmedia.nl 

Graag helpen wij jou om een eigen promotie en/of vacature video te maken. Heb je interesse? Klik hier om contact op te nemen met mij!